به گزارش خبرگزاری مهر، ساعت زمین یک رویداد جهانی سازماندهی شده توسط صندوق جهانی طبیعت (World Wide Fund for Nature) است که طی آن خانوادهها و کسب و کارها با خاموش کردن چراغها و سایر دستگاههای الکتریکی غیر ضروری به مدت یک ساعت اثرات تغییرات آب و هوایی و نیاز به مصرف محتاطانه انرژی در جهان را به یاد میآورند.
شهرداری تهران با برگزاری رویداد ساعت زمین سال ۱۴۰۰ در روز ۷ فروردین ماه و خاموش کردن آلمان های شهری به مدت یک ساعت تلاش میکند تا شهروندان متوجه چالشهای زیست محیطی شوند.
«ساعت زمین» رویدادی است که از یک ایده ساده شروع شد؛ ساعت زمین نخستین بار توسط روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد در سال ۲۰۰۷، زمانی مطرح شد که ۲.۲ میلیون نفر از ساکنین سیدنی اقدام به خاموش کردن چراغهای غیرضروری کردند و به دنبال این اقدام سیدنی، بسیاری از شهرهای دیگر جهان، این رویداد را به تصویب رساندند. این اقدام نمادین بهانهای است برای جلب توجه مردم جهان به وضعیت محیط زیست، آموزش جوامع محلی، درختکاری و جلب توجه مقامات سیاسی به برنامههای این رویداد.
حالا هر ساله در آخرین شنبه ماه مارس، میلیونها نفر در سراسر کره زمین چراغهای منازلشان و همه وسایل الکترونیکی را خاموش میکنند تا به زمین دست دوستی بدهند؛ چراکه انسانها تنها موجوداتی هستند که سرنوشت کره زمین را تحت تأثیر خود قرار داده اند. با این حرکت نمادین میتوان حتی برای چند دقیقه در طول سال، بشر به خود ثابت کند که با تمام قدرت و تسلطی که بر زمین دارد، همچنان مدیون منابع آن است.
در ایران نیز این رویداد نیز از سال ۹۰ با خاموشی چراغهای برج میلاد در تهران برگزار شد و در سال ۱۳۹۱ تعداد بیشتری از شهرها و سازههای معروف ایران به این حرکت پیوستند و افزون بر برج میلاد، برج آزادی تهران، سیوسه پل اصفهان، پل سفید اهواز و ساعت میدان شهرداری رشت نیز در این رویداد چراغهای خود را خاموش کردند.
ساعت زمین ۱۴۰۰ امروز شنبه، ۷ فروردین مصادف با ۲۷ مارچ از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه تا ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی در سراسر جهان برگزار میشود.
نظر شما